Een blèèèhdag tussendoor


'Eindelijk' een foto van mij op een moment dat ik koorts heb en mij niet goed voel.

Zondag 17 juni 2018  

Blèèèhdag

Gisteren (zaterdag) had ik - zoals ik het noem - een blèèèhdag, een dag waarop ik mij wat hangerig voelde en nergens zin in had. Dus maar weer genieten van rustige Spotify-muziek op mijn smartphone.

Mijn temperatuur schommelde tussen 37,9 en 38,6. Daarbij had ik ook last van rillingen en een lichte hoofdpijn. Een deel van de dag lag ik daarom lekker in bed.

Verder lijkt mijn slokdarm geïrriteerd te zijn als gevolg van de chemo en mijn minimale weerstand. Daardoor is eten ná het doorslikken vrij pijnlijk. Ook boeren is nu geen pretje meer. In overleg met de zaalarts krijg ik daar ook weer een drankje voor (wit, met pepermuntsmaak). Dit (b)lijkt goed te werken. Verder moest ik opnieuw een longfoto laten maken. Opnieuw reed ik met mondkapje voor in een rolstoel door de lange lege ziekenhuisgangen.

De rode plek op mijn bovenarm, waar vrijdag de vaste infuusslang (PICC-lijn) was verwijderd, ziet er al een stuk rustiger en minder felrood uit. Maandagochtend krijg ik toch opnieuw een PICC-lijn, maar dan waarschijnlijk in mijn andere arm.

Vlak voor het slapen gaan bleek ik 39,6 graden koorts te hebben. Slapen ging moeilijk vanwege een vervelend hoofdpijn, die maar niet over ging. Daarom de nachtzuster om 03:00 uur gevraagd om paracetamol. Dit werkte vrij snel, alleen niet direct bij de bestrijding van mijn hoofdpijn, maar wel bij het verlagen van mijn koorts. Bovendien ging ik hierdoor weer uitbundig zweten. Bij de vaste controles om 06:00 uur was mijn temperatuur gezakt tot 37,3 graden.

Vandaag

Vandaag had geen koorts* meer en voelde mij vrij goed. Dat kwam mooi uit want vanochtend kreeg ik niet alleen mijn vrouw op bezoek, maar ook mijn zoon, mijn moeder en een nicht. Mijn moeder kon met mijn nicht meerijden vanuit de Randstad. Het was erg gezellig!

Naar aanleiding van mijn koortspieken wilde de arts nu voor de zekerheid ook een CT-scan laten maken van mijn longen. Dus mocht ik weer even van de kamer af naar Radiologie. De uitkomst van de scan was dat er mogelijk sprake is van een bepaalde soort schimmel in mijn longen. Daarvoor voert de longarts morgen (maandag) een bronchoscopie uit. 

Ondertussen krijg ik tegen deze mogelijke schimmel alvast antibiotica toegediend via het infuus. Vervelende bijwerking van deze antibiotica dat wat last krijg van mijn gezichtsvermogen, waaronder lichtflitsen. Ook zouden kleuren onjuist kunnen worden getoond. Gelukkig kan ik een uurtje later wel weer goed zien.

Vogels


Een manke scholekster bezoekt ook de drinkbak. Ondanks zijn handicap wist hij wel over de rand van de drinkbak te komen.
 De waterbak trekt nog steeds volop vogels aan. Het is een komen en gaan van vooral merels, spreeuwen, houtduiven, zwarte kraaien, grote bonte spechten en mezen. Wanneer ik verhuis naar het UMCG laat ik deze waterbak hier staan zodat ook andere patiënten van deze vogels kunnen genieten. En nu maar hopen dat de bak - wanneer nodig - tijdig wordt bijgevuld.

Aanvulling

* Korte aanvulling op de 'koortsvrije dag'. Terwijl ik bezig ben met het afronden van dit blogbericht voel ik weer een lichte hoofdpijn opkomen en word ik ook weer wat rillerig. Ik blijk nu (20:50 uur) 38,7 graden koorts te hebben. Opnieuw tijd voor de verpleegkundige om een bloedkweek te maken, waarvoor weer in mijn werd arm geprikt...  

De verpleegkundige biedt mij paracetamol aan. Doen of niet doen. Doen betekent in elk geval de komende uren weer flink zweten zonder garantie dat de hoofdpijn over gaat. Ook is de kans dan groter dat ik goed kan slapen. Niet doen betekent dat de koorts verder kan stijgen, ik niet van mijn hoofdpijn afkom en slecht slaap. Ik kies toch maar voor de paracetamol.

Tot zover dit blogbericht. Tot de volgende keer!

Reacties

  1. Mijn coupon complimenten Meindert omdat je altijd zo positief blijft en de mooie dingen ziet. Je krijgt het wel voor jouw kiezen. Houdt vol! Aan het einde van deze donkere tunnel is licht.
    Sterkte weer voor jou en jouw gezin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Meindert, dank je voor je complimenten. Het komt allemaal goed. Ook groeten terug!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De chemokuur is gestart

'Vakantie' voorbij - terug in het UMCG

Het gaat nog steeds goed