Einde vieze drankje!

Door mij gemaakte luchtfoto van de drooggevallen oostelijke Waddenzee.
Ik hoop dit soort foto's weer snel vanuit een vliegtuigje te kunnen maken!
Woensdag 6 juni 2018

Vandaag was het weer een rustige dag. Daarom maar een kort blogbericht.

Ik ben blij dat het vandaag opnieuw zonnig weer was en dat de vooruitzichten voor de komende dagen ook uitstekend zijn. Daardoor komen de groene tinten van de bomen, struiken en planten in 'mijn' binnentuin veel mooier tot hun recht. Nóg belangrijker vind ik dat ik mij daardoor dan ook beter voel dan wanneer het zwaar bewolkt, somber weer is.

Geen vies drankje meer 

Afgelopen dagen werden bij mij herhaaldelijk twee verschillende soorten bacteriën aangetroffen, die voor weinig antibiotica gevoelig zijn. Om te voorkomen dat deze bacteriën ook resistent (ongevoelig) worden voor de nog wel werkzame antibiotica wordt het gebruik hiervan zoveel mogelijk beperkt. Gelijktijdig wordt zo goed mogelijk voorkomen dat deze bacteriën zich binnen het ziekenhuis kunnen verspreiden, bijvoorbeeld via de artsen en het verplegend personeel. Voor mijzelf en mijn bezoek zijn deze bacteriën niet direct schadelijk. Wanneer mijn weerstand - zoals nu - sterk terug loopt kan ik er mogelijk wel last van krijgen.


Hoe dan ook, vanwege het aantreffen van deze bacteriën is de preventieve toediening van antibiotica wat gewijzigd. Dit betekent dat ik nu het vieze drankje niet meer vier keer per dag hoef te drinken! Wel moet ik nu even vaak een spuitje met een bepaalde lichte soort antibiotica in mijn mond leegspuiten. Tot mijn grote verrassing smaakte de vloeistof niet vies. Eigenlijk smaakte het wel een beetje lekker, een soort fruitsmaakje. Op de foto lijkt het een hele spuit, maar het gaat om een hoeveelheid van slechts 1 ml (100 mg). Het stelt nauwelijks iets voor.

Geen plasmedicatie meer

Omdat de toediening van de chemovloeistoffen is gestopt krijg ik via het infuus ook veel minder vocht meer binnen. Daarom word ik sinds vandaag minder gewogen en hoef ik bij overschrijding van de 'norm' (meer dan 2 kg) geen plasmedicatie meer te krijgen. Uiteraard voor zover het de spuigaten niet uitloopt. Voor mij wel zo prettig. Het in korte tijd veelvuldig naar het toilet moeten om te plassen is namelijk niet mijn hobby.

En verder...

  • heb ik het vandaag weer rustig aan gedaan, naar muziek geluisterd en gelezen;
  • heb ik genoten van heerlijke aardbeien, een saucijzenbroodje en chocolade opkikkers;
  • heb ik fijn gepraat en geknuffeld met mijn vrouw, die mij dagelijks bezoekt (een kanjer!);
  • heb ik via de sociale media berichten uitgewisseld met lezers van mijn blog;
  • kijk ik uit naar een nieuwe, mooie dag: morgen!
  • wens ik jullie voor straks welterusten!

Reacties

Populaire posts van deze blog

De chemokuur is gestart

'Vakantie' voorbij - terug in het UMCG

Het gaat nog steeds goed