Onthaasten en genieten aan het water


Zondag 6 mei 2018

Ziekenhuiskamer als vogelkijkhut

Het was niet de bedoeling, maar vandaag kom ik toch met een nieuw blogbericht.

Zoals jullie hebben kunnen lezen, heeft mijn broer een poosje geleden een waterschotel meegenomen, waaruit de vogels kunnen drinken en daarin kunnen badderen. Nu het (buiten) steeds warmer wordt kunnen de vogels op steeds minder plaatsen terecht om te drinken en te badderen.Daardoor neemt het bezoek aan deze waterschotel op het terras voor mijn kamer steeds meer toe.

Toen ik vanmiddag een koolmeesje al spetterend een uitgebreid bad zag nemen besloot ik te proberen om dit bezoek aan deze drinkplaats met mijn camera te filmen. Vanuit mijn privéschuilplaats (mijn kamer) installeerde ik mijn camera met telezoomlens. Nèt toen ik alle benodigde instellingen voor het maken van een video gereed had, kwam er tot mijn opwinding een grote bonte specht aanvliegen. Hij ging op de rand van de waterschotel zitten en begon rustig te drinken.Ik wist niet wat mij overkwam! Zoiets had ik nog nooit van zo dichtbij zelf mogen aanschouwen en al helemaal niet kunnen fotograferen of filmen. De specht zat keurig in het zonnetje en leek zelfs te poseren. Rustig stelde ik de camera in werking. Veertig seconden later vloog de specht weg en was het schouwspel voorbij.

Waterbad

Tien minuten later verscheen er een houtduif. Deze keer waggelde hij/zij niet rustig over het terras om de waterbak heen, maar besloot om er maar een poosje in te onthaasten en te genieten van dit lekkere koele water. Geniet maar mee! (8:37 min.)Verder gaat het met mij nog steeds goed. Wel steeds vaker en sneller moe. Én min of meer voortdurend last van een erg gevoelige buik-/maagstreek.

Zo, dit was een kort bericht. Tot de volgende keer!

Reacties

 1. Wat heerlijk, dat je dit kadootje krijgt voor het raam van je kamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat een fraaie opnames; echt een buitenkans!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Rob, ja dat was voor mij uniek! Ik krijg het hier steeds beter naar m'n zin. Misschien vraag ik straks wel of ik nog wat langer mag blijven. ;-)

   Verwijderen
 3. Als je dat maar laat.....����

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De chemokuur is gestart

Twee jaar na diagnose acute leukemie