Van de kamer af!


Zondag (Moederdag), 13 mei 2018

Zoals ik gisteren al schreef bleek mijn temperatuur gisteravond op twee verschillende tijdstippen 38,3 te zijn. Daarmee trad automatisch een protocol in werking, waarbij van mij bloed moest worden afgenomen voor 'bloedkweken'. Dit gebeurde vanuit de 'lijn', de vaste slang waarmee ik het infuus krijg, maar ook via bloedprikken in mijn linker arm, net boven mijn pols. Het wondje dat daardoor ontstond werd meteen goed verbonden. Vandaag is er gelukkig nauwelijks meer iets van te zien. Valt me alles mee!

Verder krijg ik sinds gisteren een andere soort antibiotica via het infuus toegediend. De extra kalium krijg ik ook nog steeds.

De zaalarts verscheen gisteravond ook en onderzocht mij. Zowel vanwege de hogere temperatuur als om mijn opnieuw de kop opgestoken hoestklachten (valt overigens erg mee), werd besloten dat er de volgende dag, vandaag dus, longfoto's moesten worden gemaakt. Hiervoor moet ik dus van de kamer af.  😉

06:00 uur: Tijdens de vroege controle bedraagt mijn temperatuur 38,2 (gisteravond 38,3).

08:00 uur: De temperatuur is gedaald tot 37,4. Dit gaat goed!!!


09:00 uur: Voor het maken van longfoto's mag ik sinds de start van de chemokuur voor het eerst van mijn kamer af. In een rolstoel, keurig ingepakt in een wit laken en met een mondkapje voor om besmetting met ongewenste bacteriën en virussen te voorkomen. Mijn verpleegkundige brengt mij door de lange lege ziekenhuisgangen (zondag) naar de afdeling radiologie en is zo vriendelijk even een foto van mij te maken voor dit blogbericht.

Wanneer ik terug ben op mijn kamer verschijnt de dienstdoende arts (internist), die mij vertelt dat de foto's 'goed' zijn. Geen reden tot ongerustheid.

Bezoek

In de loop van de ochtend komen mijn vrouw en zoon op bezoek. Vanwege Moederdag hebben ze vruchtengebak meegenomen voor bij de koffie. Smaakt uitstekend! Mijn zoon maakt van de gelegenheid gebruik om de waterschaal voor de vogels opnieuw bij te vullen. Dit tot groot plezier van diverse vogels, die er weer volop uit komen drinken en er in gaan badderen.
Zwarte kraai

Houtduif

Warme maaltijd

De warme maaltijd bestaat vandaag uit 'hutspot met gehakbal'. Na de toevoeging van extra zout en peper smaakt het redelijk. Ik eet opnieuw mijn bord leeg.

18:30 uur: Na het eten bel ik nog even met m'n moeder. Bij haar op bezoek gaan zat er vandaag niet in. Ter compensatie hadden we haar al een mooie moederdagkaart gestuurd. Ook hadden we haar vanochtend een mooie bos bloemen laten bezorgen. Mijn vrouw had ontdekt dat dit tegenwoordig ook op zondag kan! Het was een fijn telefoongesprek!

We vinden het wel jammer dat we zo ver uit elkaar wonen. Zij in de Randstad en wij in Friesland en ik nu in het ziekenhuis in Leeuwarden. Even bij ons op bezoek komen zit er - mede vanwege haar gezondheid (moeilijk ter been) - niet in. Ze is eigenlijk steeds van anderen afhankelijk. In elk geval fijn dat we elkaar via de telefoon wel regelmatig kunnen spreken!

Deel van onze achtertuin, met verhoogde rotstuin (met druiven) en een zithoek.

19:45 uur: Mijn vrouw appt mij een aantal foto's toe van onze achtertuin. Er staat al veel in bloei. Ook zijn veel planten na de winterperiode weer opgekomen.

Regen

20:05 uur: Terwijl ik met dit blogbericht bezig ben ruik ik opeens een bekende geur: de geur van  (voorjaars)regen. Ik kijk naar buiten en zie in de waterschaal dat er regendruppels in vallen. Kennelijk wordt de lucht voor het creëren van de overdruk op mijn kamer rechtstreeks van buitenaf aangezogen en via de airco op de ingestelde temperatuur gebracht. Héél vreemd, toch een beetje het gevoel buiten te zijn.

Volgens Buienrader komt er er nog veel meer regen. Donderblauwe en rode vlekken schuiven in noordwestelijke richting over het scherm richting Leeuwarden. De natuur kan de regen goed gebruiken! Boven de binnentuin vliegen diverse visdiefjes onrustig en schreeuwend heen en weer. Zouden ze aanvoelen dat er slecht weer op komst is?

20:30 uur: Het begint te onweren en harder te regenen. Uiteindelijk valt het met de zwaarte van het onweer en de regenval toch nog wel wat mee, althans hier.

20:35 uur: Temperatuur wordt weer gemeten: 37,7. Voldoende dus.😀

Tot zover dit blogbericht.

Ik ga weer lekker op tijd naar bed. Welterusten!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De chemokuur is gestart

'Vakantie' voorbij - terug in het UMCG

Het gaat nog steeds goed