Bloeddonoren bedankt!

De waterschotel blijft vogels trekken om te drinken en te badderen.
Op deze foto een koolmees (links) en een braamsluiper.

Woensdag 9 mei 2018

Bloedtransfusie

Vannacht heb ik weer vorstelijk geslapen. Het ontbijt bestaat ditmaal uit een bruine boterham met komijnekaas, een bruine boterham met pindakaas, een eitje, een kop thee en een glas jus d' orange. Met uitzicht op de zonnige tuin geniet ik van al dit lekkers!

Nadat ik gisteren al bloedplaatjes kreeg toegediend, krijg ik vandaag voor het eerst twee zakken rode bloedcellen via het infuus binnen. Mijn Hb-waarde was aan de lage kant, waardoor het bloed minder zuurstof kon transporteren. Dit kan zich onder andere uiten in extra vermoeidheid.

Op Gezondheidsnet.nl staat over Hb-waarden vermeld:

Hb-waarden (haemoglobine-waarden)
Hemoglobine (Hb) is de rode kleurstof in de rode bloedcellen (= erytrocyten) van het bloed. Hemoglobine is nodig voor het transport van zuurstof van de longen naar de organen en weefsels. Als het hemoglobine-gehalte (= Hb-waarde) van het bloed lager is dan normaal (= bloedarmoede, anemie), kan het bloed niet voldoende zuurstof transporteren.


Voor mij het moment om de bloeddonoren te danken voor hun bereidwilligheid om regelmatig bloed af te staan. Zonder hen is bloedtransfusie immers niet mogelijk!

Wil je ook bloeddonor worden? En daarmee levens redden? Kijk dan voor meer informatie op de site van Sanquin.

Grote bonte specht 


15:40 uur: Terwijl ik aan dit blogbericht werk zie ik in mijn ooghoek dat een grote bonte specht naar de stam van de berk tegenover mijn kamer vliegt. Hij pikt verwoed in het rond, kennelijk om de daar rondlopende insecten te verorberen. Ik pak m'n camera erbij en schiet een aantal foto's.
Plotseling komt een merel aanvliegen en verjaagt de specht fel totdat deze de binnentuin heeft verlaten. Vermoedelijk beschouwde de merel de specht als een indringer en bedreiger van het nest jonge merels, dat ergens in de tuin aanwezig moet zijn.

Ik voel mij goed
Tot zover dit blogbericht. Ik voel mij gelukkig nog steeds goed. De gevoeligheid van mijn maagstreek en buik zijn sterk afgenomen. Wél begint mijn haar wat uit te vallen, maar daar heb ik geen problemen mee. Scheelt straks in scheerbeurten.

In tegenstelling tot sommigen denken, verwachten of mij schrijven heb ik helemaal geen last van depressiviteit, wanhoop, onmacht of verdriet. Natuurlijk schiet ik tijdens een gesprek wel eens vol en rollen er wel eens een paar tranen over m'n wangen. Maar dat komt echter weinig voor. Ik ben rustig en voel mij in balans. Ik geniet van alle mooie dingen die hier plaatsvinden, van de schitterende binnentuin met de vogels, maar ook van de fijne gesprekken die ik hier heb.

Fijne avond en tot de volgende keer!

Reacties

  1. Per to geval zie ik je bericht. Even schrikken, maar hoop dat het snel beter met je gaat. Sterkte

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Harold. Dank je wel. Het gaat nu naar omstandigheden goed. Er moet echter nog wel het één en ander gebeuren.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De chemokuur is gestart

'Vakantie' voorbij - terug in het UMCG

Het gaat nog steeds goed