Posts

Posts uit april 28, 2018 weergeven

Avondeten: zalm 'plus'

Afbeelding
Zaterdag 28 april 2018 (avond)

Het is 17:45 uur wanneer de voedingsassiste mij in de deuropening van mijn kamer vraagt wat ik wil eten. Uit een opsomming kies ik zalm met aardappeltjes en broccoli. Het bekende zwarte stenen stoofpotje met deksel, waarin de warme maaltijden dagelijks worden opgediend, wordt op tafel gezet.  'Eet smakelijk!' krijg ik toegewenst.
Het geheel staat op een klein bord. Wanneer ik het deksel opzij leg zie ik in het midden iets liggen dat de zalm blijkt te zien. Links ervan aardappeltjes en rechts meer stukjes wortel en bloemkool dan broccoli. Alles méér dan beetgaar.
Ik schep alles maar vanuit het stoofpotje op mijn bord. Dan lijkt het nog wat. Overigens blijkt deze wijze van presentatie vooral bestemd voor patiënten die slechts met één hand kunnen eten. Dan kan dit wel praktisch zijn. 
Net wanneer ik begin met eten verschijnt de verpleegkundige. Ik krijg weer een preventief pilletje tegen misselijkheid en een klein plastic bekertje met het door mij v…

Het gaat nog steeds goed

Afbeelding
Zaterdag 28 april 2018

Ik voel mij nog steeds goed. Ik slaap goed, ben vrolijk en opgewekt en voel mij rustig. Ik probeer mijn conditie - voor zover ik deze al had ;-) - op peil te houden, c.q. te brengen. Ik bestijg regelmatig de hometrainer om een blokje om te fietsen. Steeds rondjes van zo'n 10 minuten in een rustig tempo met uitzicht op de binnentuin. Voor mij goed genoeg. Daarnaast ook de buig-, rek- en strekoefeningen die mijn fysiotherapeut mij adviseerde.
Bezoekje Mijn vrouw komt vanochtend op bezoek. We wisselen de vuile en schone was uit. Ook brengt ze me de nieuwe Zoom (fotoblad), waarop ik geabonneerd ben. Ze ziet er nu beter uitgerust uit. Heeft goed geslapen en de vitamine C kuur blijkt ook goed te werken. Afgelopen dagen was ze wat oververmoeid geraakt door alle hectiek, de onzekerheden, de spanning en het heen en weer rijden naar Groningen en Leeuwarden. Maar ook alle telefoontjes en andere gesprekken met meelevende familieleden, vrienden en collega's gingen h…