Een stijgende lijn!

Avalanche+ roos

Woensdag 1 augustus 2018

Het is inmiddels 'dag 13' van mijn stamceltransplantatiebehandelperiode.

De waarde van mijn witte bloedlichaampjes is vandaag eindelijk gestegen van dagenlang 0,0 naar 0,1. Niet veel, maar wanneer je bedenkt dat de grens ligt op 0,3 om naar huis te mogen gaan een grote stap voorwaarts. Ook de waarde van de rode bloedcellen waren licht gestegen.

Mijn vrouw en ik waren erg blij en ontroerd toen wij het nieuws hoorden. Eindelijk weer iets positiefs! Dit betekent ook dat mijn weerstand zal gaan toenemen.

Er kan natuurlijk nog een terugval komen in de bloedwaarden, of er kunnen andere complicaties ontstaan. Maar wanneer deze achterwege blijven zou ik in een erg optimistisch scenario over een week al naar huis kunnen! Heerlijk om naar uit te kijken. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Mede dank zij jullie medeleven, gebeden, energie, kaarsjes, kaartjes etc. etc.

Verder heb ik vanochtend voor het eerst weer zelf wat gegeten: een half bakje yoghurt met muesli. Ook heb ik weer even op de hometrainer gezeten, op de loopband gelopen en 1 kg gewichten geheven.

Met de hik gaat het ook steeds beter. Helaas komt hij nog wel regelmatig terug.

Tot zover deze korte update. Graag tot de volgende keer!

Reacties

 1. Hey Meindert, ik heb je verhaal gelezen nu. Wat verschrikkelijk. Maar ook: wat mooi dat dit allemaal mogelijk is. Ik zal je volgen en hopen op een vlotte en volledig herstel.
  Zoals ik je al eerder app-te, zit ik zelf momenteel ook in deze categorie ziekte, totaal onverwacht.
  Mijn chemo start 15 augustus, 12 weken achter elkaar, daarna tot eind mei elke 3 weken immunisatietherapie en de komende 5 jaar hormoontherapie. Maar dat we het overleven blijft het belangrijkst, ook al zijn sommige zaken (tijdelijk)moeilijk of lastig. Heel veel sterkte met de opbouw van je bloedlichaampjes. Groet, Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Elisabeth, wat heftig en vervelend voor je! Het zal ongetwijfeld een lastige tijd voor je worden, maar probeer moed te blijven houden. Heel veel sterkte en liefde vanuit je omgeving gewenst!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

'Vakantie' voorbij - terug in het UMCG

Hoera! Ik ben leukemievrij!

Het kan beter