Posts

Posts uit april 25, 2018 weergeven

Iets meer rust

Woensdag 25 april 2018, 21:45 uur.
Het klinkt misschien wat vreemd, maar toch geeft het bericht dat ik vanaf vandaag het zware, intensieve chemokuur traject moet volgen, een zekere rust. Natuurlijk had ik liever de lichtere en beter te behandelen APL-leukemie versie gehad in plaats van de actieve AML-versie. En natuurlijk was ik liever door middel van de onafhankelijke random-loting in aanmerking gekomen voor de behandeling met de lichtere chemokuur, die minder bijwerkingen heeft en hetzelfde of beter resultaat lijkt te hebben als de intensieve, zware chemokuur.

Maar nu de keuze is gemaakt en ik daadwerkelijk ben gestart met de chemokuur valt er ook wat spanning weg. Ik weet nu waar ik aan toe ben. Ik weet in grote lijnen wat mij te wachten kan staan en kan mij daarop instellen.

Het bijhouden van deze blog geeft mij ook enige rust. Hoewel ik hier zo veel mogelijk probeer te vermelden, wat er met mij gebeurt, hoe de ziekte zich ontwikkelt en hoe ik daar mee omga, hoef ik nu niet steed…

De chemokuur is gestart

Afbeelding
Woensdag 25 april 2018, 16:00 uur.
Het is zover. De de chemokuur gaat van start. Het is een voorlopige afsluiting van een buitengewoon hectische periode met voortdurende onzekerheden. Maar ook het begin van een nieuwe levensperiode, waarvan ik niet weet  hoe deze zal verlopen en - vooral - zal aflopen.

Hoe het begon Het is donderdag 19 april 2018, mijn vrije dag. Op enig aandringen van mijn vrouw bezoek ik om 08:10 uur mijn huisarts in Sexbierum. Volgens mij vrouw hoest ik nu al maandenlang en moet ik er nu echt maar eens naar laten kijken. Zelf maak ik me ook al wat zorgen om mijn toenemende vermoeidheid. In mijn achterhoofd denk ik nog dat mijn klachten wellicht te maken hebben met eerdere griep- of verkoudheidsperiodes of met de tekenbeet van vorig najaar, waardoor ik de Ziekte van Lyme opliep en daarvoor twee aaneengesloten antibioticakuren kreeg.

De huisarts neemt mijn klachten serieus en stuurt mij voor het maken van thyrax-foto's (longen/luchtwegen) en bloedonderzoe…